narrowgauge.hu
Gallery
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Comandau ~ Csömödér ~ Debrecen, "Zsuzsi" ~ Debrecen, funfair ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Home
Timetables
History
KBK
Gallery
Maps
Links
FAQ
Partnereink

Magyar Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Csorvási GV

1899-től az 1960-as évek végéig létezett a Csorvási Uradalmi Gazdasági Kisvasút. A Wencheim család építette a kisvasutat a nagymajori magtárig, majd 1923-ban bővítették Rudolf major, Károly major és a csőszházak irányába. A szállítást lovak vontatta lórékkal, később vasvázas csillékkel végezték. Időszakosan használták személyszállításra is nyitott és fedett lórékkal valamint omnibusz kocsikkal a grófi család részére.

A kisvasút a II. világháború után többször cserélt gazdát, a volt Földműves Szövetkezett, más kisvasutak, végül a Felsőnyomási Állami Gazdaság tulajdona lett. A majorok felszámolásával, a kastélyok lebontásával, a tanyasi gazdálkodás megszűnésével a kisvasút elveszítette jelentőségét és fokozatosan elbontásra került.


Vegyes képek

Képek a kiállított lórékról és csillékről valamint néhány archív fotó és egy fényképes vonalhálózati térkép.

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline